Ситуація трансгендерів в Україні. Звіт з дослідження. Київ 2010 рік.


Дослідження та публікація здійснено за фінансової підтримки Astraea Lesbian Foundation For Justice та ILGA Europe Human Rights Violations Documentation Fund у рамках проекту ГО «Інсайт» «Дослідження ситуації трансгендерів в Україні».

Подяки
Цей звіт склала Світлана Іванченко, канд.психол.наук. Він заснований на дослідженні, проведеному громадською організацією «Інсайт» в Україні у 2009 році. Активна участь у розробці концепції дослідження, гайда, контактування з людьми та роботі над текстом звіту прийняли: Ганна Довгопол – координатор проекту, голова ГО «Інсайт»; Інна Ірискіна – координатор трансгендерного напрямку ГО «Інсайт», Тимур Лисенка – консультант з трансгендерних питань ГО «Інсайт». Дизайн та верстка публікації Аїди Мусулманкулової. ГО «Інсайт» вважає всіх трансгендерних людей, які взяли участь у цьому дослідженні, його співавторами. Ми щиро дякуємо всім, хто поділився своїм досвідом та переживаннями, за сміливість, та шкодуємо, що не можемо назвати тут усі імена.
Ми глибоко вдячні всім членам, волонтерам та друзям «Інсайту», які розшифровували інтерв'ю, що найчастіше було нелегким завданням.
Ми також висловлюємо подяку всім організаціям, активістам, учасникам дослідження, їхнім партнерам та друзям у регіонах, які допомагали організовувати зустрічі, приймали в гості та пригощали чаєм. Зокрема, ГО «Інсайт» дякує НА ЛДБ «Ліга» (м.Миколаїв), МГО Молодіжний громадський рух «Партнер» (м. Одеса), ХЖО «Сфера» (м. Харків) за значну допомогу в організації дослідження. Ми вдячні всім людям, які словом, ділом чи просто порадою допомагали, підказували, надихали. Зокрема, ГО «Інсайт» дякує Катерині Черемних за слушні поради у редагуванні тексту дослідження, Віру Полушкіну за коректуру тексту, Маджере Анастасію за теплий харківський прийом та допомогу в пошуку респондентів, Сидельникова Олександра за надання фотографій та кримську гостинність.
 Також за надані фотографії «Інсайт» вдячний Алексу Будіну, Ліді Михайловій
 та Ользі Лів. ГО «Інсайт» дякує фонду «Astraea Lesbian Foundation for Justice» та організації "ILGA-Europe" за фінансову підтримку дослідження, яка зробила його можливим.


Коментарі

Популярні публікації